معرفی پادکست روانشناسی

معرفی پادکست روانشناسی اپیزود اول

معرفی پادکست روانشناسی اپیزود اول

در طول روز زمان هایی وجود دارد که توان انجام کار فکری یا انجام کارهای مربوط به شغلمان را نداریم؛ در راه برگشت به خانه، رانندگی، آشپزی، قبل از خواب و بسیاری زمان های دیگر که هر کدام از ما چاره ای برای این ساعات داریم. برخی از ما کتاب را انتخاب می‌کنیم و برخی تماشای فیلم و برخی دیگر بازی یا گشت و گذار در شبکه های اجتماعی را ترجیح می‌دهیم.
یکی از مفیدترین و لذت بخش ترین کارهایی که در اوقات فراغت می‌توان انجام داد، گوش دادن به پادکست است. پادکست یک فایل صوتی آنلاین است که بر روی سرورهای مشخصی آپلود می‌شود و از طریق برنامه های اختصاصی که برای گوش دادن پادکست طراحی شده‌اند قابل استفاده هستند.
در این مقاله قصد داریم به معرفی پادکست های حوزه روانشناسی بپردازیم که گوش دادن به آن‌ها در اوقات فراغت خالی از لطف نیست.

پادکست جافکری

پادکست جافکری یکی از پادکست‌هایی است که روانشناسان و علاقمندان به آن را به راحتی می‌تواند جذب خود کند. منظور از جافکری همان دست ما است، زمانی که زیر چانۀ خود قرار می‌دهیم و ذهن را برای فکر کردن مهیا می‌کنیم.
جافکری فصل‌های زیادی دارد که هر فصل شامل ایپوزدهای خاص خود است. در فصل برنامه ریزی به آموزش برنامه ریزی و برنامه‌مند بودن پرداخته شده است. در اپیزود دوم این فصل با عنوان “انجامش بده” امیرعلی (بنیان‌‌گذار پادکست جافکری) با دایی خود (دکتر سیدمحمود تارا) مکالمه‌ای شکل می‌دهد تا شنوندگان با تجارب حرفه‌ای ایشان حول برنامه ریزی آشنا شوند.

پادکست جافکری

بخشی از پادکست جافکری

در رشته ورزشی دومیدانی اصطلاحی هست به معنای قانون دوندگان. این اصطلاح اشاره به این دارد که قلب هر انسانی یک ظرفیت دارد و نهایت 10 تا 20 درصد می‌تواند از آن ظرفیت بیشتر فعالیت کند؛ اگر استفاده از ظرفیت اضافی قلب بیشتر از حد تحمل شود، دونده سکته قلبی می‌کند. برای مثال ورزشکاری که در حالت عادی 3 کیلومتر می‌تواند بدود، نهایت بتواند این 3 کیلومتر را به 5 کیلومتر برساند. پس در هر کاری اعم از برنامه ریزی نیز لازم است که به مرور ظرفیت بالا رود. جالب اینجاست که تقریبا اکثر کسانی که در برنامه ریزی شکست می‌خورند به دلیل ندانستن اصول آن در همان اول کار دچار سکته قلبی می‌شوند.

برای رسیدن به برنامه‌ریزی حرفه‌ای 4 قدم باید برداشته شود و برای برداشتن قدم بعدی باید قدم قبلی را به خوبی مسلط شده باشید.

  • اول درست کردن لیست ساده
  • دوم درست کردن چک لیست
  • سوم اولویت بندی کردن.
  • چهارم بازی با زمان
  1. هر قدم به چه صورت عمل می‌کند؟
  2. چه زمانی صلاحیت برداشتن قدم بعدی را پیدا می‌کنیم؟
  3. برنامه ریزی کردن چه تغییری در زندگی‌مان ایجاد می‌کند؟
  4. چه کسانی به برنامه ریزی نیاز دارند و چه کسانی نیاز ندارند؟

پاسخ همۀ این سؤالات را در این پادکست پیدا خواهید کرد و یکی از روش‌های درست و اصولی برنامه ریزی  را خواهید آموخت.

پادکست مدرسه زندگی

یکی از مطالبی که همیشه در مورد آن نگرانی وجود دارد و بیم آن می‌رود که در دام آن بیفتیم، بحث‌های روانشناسی زرد است. وقتی به کتاب‌فروشی می‌رویم و زرق و برق یکی از کتاب‌ها چشمانمان را می‌گیرد، ممکن است از مغازه‌دار در مورد زردبودن محتوای کتاب پرسش کنیم.

پادکست مدرسه زندگی

بخشی از پادکست مدرسه زندگی

ایمان فانی (بنیان‌گذار پادکست مدرسه زندگی) در پادکست خود با عنوان “تبارشناسی روانشناسی زرد” به خوبی آن را مورد نقد و بررسی قرار داده است.روانشناسی زرد اغلب به موارد زیر می‌پردازد:
اصول موفقیت، مثبت اندیشی، قانون جذب و روانشناسی روابط (جذاب بودن، سر صحبت را باز کردن، صحبت کردن با جنس مخالف و …).
چه دلیلی دارد که دنیای آکادمی به اینصورت با این مطالب مقابله می‌کند؟ آیا احساس خطر می‌کند و به دنبال سرکوب روانشناسی زرد برای نگه داشتن مخاطبین خود هست؟
در این پادکست دیدگاه خوبی نسبت به روانشناسی زرد و نحوۀ پیداش آن پیدا خواهید کرد و خواهید فهمید که افراد رأس هرم در شرکت‌های هرمی به چه صورت از اینگونه مطالب برای سود شخصی خود استفاده می‌کند، و چه آسیب‌هایی برای افراد درگیر روانشناسی زرد رخ می‌دهد. 

پادکست هلیا تاک

هلی هندسی در پادکست خود به موضوعات مهارتی با هدفِ قرار گرفتن در مسیر موفقیت و بالا بردن سطح رضایت از زندگی می‌پردازد؛ عناوین، بیشتر ذیل مهارت‌های نرم مانند هنر سؤال پرسیدن، مهارت حل مسئله و خطاهای شناختی است.

پادکست هلیا تاک

بخشی از پادکست هلیا تاک

در اپیزود 38ام، موضوع دایره کنترل را خواهید شنید؛ موضوعی که بعد از شنیدن آن شاید ساده و بدیهی به نظر برسد اما به خاطر سپردنش در زمان مناسب، می‌تواند رویکرد شما را در مواجهه با مسائل زندگی تغییر دهد.
گزیده‌ای از این پادکست:
همه در زندگی با بعضی اتفاقات روبه رو می‌شوند که آنان را به چالش می‌کشد؛ برای مثال این جملات می‌تواند بیانگر برخی از نگرانی‌ها و چالش‌های افراد در زندگی باشد:
«اگر تو مصاحبه کاری قبول نشم چی؟، اگر سر این ایده بیزینسی کل سرمایمو از دست بدم چی؟، من یه پسر پنج ساله دارم و نگرانم که در آینده دوستای خوبی نداشته باشه و به راه خلاف کشیده بشه!» و هزاران هزار اگر فلان بشود یا نشود دیگر.
همه این دل نگرانی ها طبیعی هستند اما نحوه مدیریت این دل نگرانی‌ها می‌تواند مسیر کاملا متفاوتی جلوی پای هر فرد بگذارد. مثلا نشخوار فکریِ هزارباره موجب اضطراب می‌شود؛ ممکن است آ‌نقدر شرایط را سخت کنیم که اصطلاحا فلج شویم، به طوری که اصلا نتوانیم قدمی در حل مسئله برداریم.
شادترین، اثرگذارترین و موفق‌ترین افراد در زندگی کسانی هستند که استرس ها و دل نگرانی‌هایشان را به‌گونه‌ای دیگر مدیریت می‌کنند؛ آن‌ها زمان و انرژی‌شان را بر چیزهایی متمرکز می‌کنند که روی‌ آن‌ها کنترل و اثرگذاری بیشتری دارند. شاید این دعا را شنیده باشید
خدایا قدرتی به من بده که آنچه را که نمی‌توانم تغییر دهم، بپذیرم، شجاعتی به من بده که آنچه را می‌توانم، تغییر دهم و دانشی بده که تفاوت این دو را درک کنم.”

رضایت شغلی
عوامل موثر بر رضایت شغلی

تصور کنید صبح روز تعطیل باید به محل کار رفته و میزانی از کار خود را پیش ببرید؛ چه قدر این کار را با اشتیاق

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *