در سال های اخیر کشور ما شاهد رشد فزایندۀ مهاجرت نخبگان و تحصیلکردگان به خارج بوده است. افزایش نرخ مهاجرت بیشک ضربات جبران ناپذیری به نیروی محرکه و پیشرفت کشور خواهد زد و همزمان باعث غنی شدن جوامع دانشگاهی و حرفه ای سایر کشورها میشود. این واقعیت در تمام رشتهها و حرفهها اعم از پزشکی و پرستاری، علوم فنی و مهندسی و شاخهی هنر و علوم انسانی دیده میشود. جامعۀ روانشناسی و علوم تربیتی نیز از این قاعده مستثنا نبوده است. افرادی توانمند در حیطۀ تخصصی خود که در جستوجوی شرایط بهتر و فرصت های ارزشمندتر ترک وطن میکنند تا هم خود و هم دانشگاههای مقصد از مطالعات و پژوهش های ارزشمند ایشان بهرهمند شوند. بر این اساس، در مقالۀ حاضر قصد داریم به معرفی چندتن از اساتید و دستیاران اساتیدی بپردازیم که در دانشگاههای خارج از کشور در رشتههای روانشناسی و علوم تربیتی به کار مشغول شدهاند و منصب استادی را پیشۀ خود قرار دادهاند:
آقای دکتر رضا کُرمی نوری استاد بازنشسته ی دانشگاه تهران و هم اکنون استاد دانشگاه اوربرو سوئد (Orebro University) هستند. از شاخه های روانشناسی مورد علاقه ایشان می توان به روانشناسی شناختی و مثبت گرا که شامل فرایندهای حافظه در کودکان دو زبانه و مطالعات بین فرهنگیِ بهزیستی اشاره کرد. همچنین از راه های مکاتبه با ایشان میتوان به ایمیل ثبت شده به آدرس reza.kormi-nouri@oru.se اشاره کرد.
آقای دکتر آیدین اتکال عضو هیئت علمی و استادیار دانشگاه ای اند ام تگزاس (Texas A & M University) هستند. زمینه ی پژوهشی مورد علاقه ی ایشان روانشناسی تربیتی، روان شناسی تحولی کودک و آسیب شناسی روانی تحولی میباشد. از راه های مکاتبه با ایشان میتوان به آدرس ایمیل ثبت شده به آدرس iettekal@tamu.edu اشاره کرد.
آقای دکتر سیداحمد رحیمی استادیار دانشگاه فلوریدا (University of Florida) هستند. فعالیت ایشان در زمینه تکنولوژی آموزشی بوده و تمرکز پژوهشی ایشان بر روی ارزیابی و پرورش مهارت های قرن ۲۱ در دانش آموزان و دانشجویان از جمله یادگیری و سنجش خلاقیت مبتنی بر بازی است. از راه های مکاتبه ی با ایشان میتوان به ایمیل ثبت شده به آدرس srahimi@coe.ufl.edu اشاره کرد.
خانم دکتر سعیده حشمتی دارای دکترای روانشناسی و مطالعات علمی و عضو هیئت علمی و استادیار دانشگاه کلرمونت (Claremont Graduate University) کالیفرنیا هستند. زمینۀ پژوهشی ایشان اندازهگیری عینی رفتارهای پیچیده شناختی – احساسی در حوزه سلامت روان است. از راه های مکاتبه با ایشان میتوان به ایمیل با آدرس saida.heshmati@cgu.edu اشاره کرد.
آقای دکتر ناصر جباری عضو هیئت علمی و استادیار دانشگاه اسکس (University of Essex) انگلستان هستند. زمینه ی فعالیت ایشان یادگیری زبان دوم از طریق کامپیوتر میباشد. ایشان به طور ویژه به روانشناسی زبان و جریان های تاثیرگذار اجتماعی – فرهنگی در فراگیری زبان دوم در بستر شبکههای اجتماعی علاقهمند هستند. از راه های مکاتبه با ایشان میتوان به ایمیل ایشان به آدرس n.jabbari@essex.ac.uk اشاره کرد.
آقای دکتر امیر پویا دیانی دردشتی دانشجوی دکترای روانشناسی تربیتی و دستیار پژوهشی دانشگاه ای اند ام تگزاس هستند. زمینه های پژوهشی مورد علاقه ی ایشان آموزش و فراگیری تکنولوژی و زبان، آموزش بازی- محور و معناشناسی میانفرهنگی میباشد. از راه های مکاتبه ی با ایشان میتوان به صفحه لینکدین ایشان به نام amirpooya dayani dardashti اشاره کرد.
آنچه بیان شد صرفا آشنایی با چندی از اساتید شاغل در دانشگاههای خارج از کشور بود که میتوان در صورت نیاز با آنها مکاتبه نمود و از راهنماییهای آنها بهرهمند شد؛ در عین حال، نام بسیاری از اساتید و متخصصان در این مقاله خالیست. تحقیقات آنها روشنی بخش مسیر مهم روانشناسی، مشاوره، علوم انسانی و تربیتی است. برای همهی آنان موفقیت روزافزون و دستیابی به مدارج بالاتر را آرزومندیم.
“شکست، تنها فرصتی دوباره برای شروع است، این بار هوشمندانه تر …” جمله ای تامل برانگیز از هنری فورد، موسس کارخانه فورد، که شاید برای
تصور کنید صبح روز تعطیل باید به محل کار رفته و میزانی از کار خود را پیش ببرید؛ چه قدر این کار را با اشتیاق
از زمانی که به یاد میآوریم رسیدن به خوشبختی از جمله مهمترین اهداف زندگی آدمی بوده است. همۀ ما امیدواریم که خوشبخت باشیم و زندگی