تست خودآگاهی (Self Awareness)

شناخت ویژگی‌های فردی با تست خودشناسی

تست خودآگاهی و شناخت ویژگی‌های فردی

تصور کنید قرار است آخر هفته به همراه دوستان‌تان در یک مسابقه گروهی شرکت کنید. اگر قبل از مسابقه زمانی برای هماهنگی اعضای تیم با هم نداشته باشید احتمالاً نمی‌توانید در آن مسابقه به بهترین شکل ممکن ظاهر شوید.

بهترین حالت زمانی اتفاق می‌افتد که هر فرد در تیم از توانایی‌ها و ضعف‌های خود آگاه باشد؛ همچینین بداند که در یک موقعیت خاص چه رفتاری ممکن است از او سر بزند؛ در واقع یک تصویر شفاف از خود داشته باشد.

حال تصور کنید که کنار این تصویر واضح از خود، با بقیه افراد تیم نیز بتوانید هماهنگ شوید و با هم شرایط را بارها و بارها مرور کنید. احتمالاً در این حالت، کار تیمی بهتری نمایش داده می‌شود و اعضای تیم هم، لذت یک کار تیمی خوب را تجربه می‌کنند. تست خودآگاهی بهترین کمک‌کننده برای ایجاد چنین شرایطی در سازمان است.

خودآگاهی چیست؟

با این مثال ساده، بیشتر وارد مبحث خودآگاهی (self-awareness) و اهمیت آن در زندگی خود خواهیم‌شد.

خودآگاهی چیست؟

خودآگاهی یا Self-Awareness به معنای داشتن درک درستی از عقاید، احساسات، باورها، اهداف، ارزش‌ها و رفتار خود است؛ به این معنا که درک درستی از اینکه کی هستم، چه چیزی می‌خواهم، چه احساسی دارم و چرا کاری را انجام می‌دهم داشته باشید.

در واقع تست خودآگاهی به دو قسمت عمده تقسیم می‌شود.

  • خود آگاهی درونی (internal self-awareness)
  • خود آگاهی بیرونی (external self-awareness)

خودآگاهی درونی به این معنا است که ما چه میزان بر ابعاد درونی و بیرونی خود احاطه داریم. به بیانی دیگر، همان درکی است که ما از خود داریم و نسبت به آن آگاهی داریم. خود آگاهی بیرونی به معنای درک این است که دیگران چه شناختی از ما دارند و ما را چطور می‌بینند.

در نتیجه تحقیقات مشخص شده است که چهار کهن‌الگوی مرتبط با خودآگاهی وجود دارد که به بررسی و کاربرد این کهن‌الگوها در تست خودآگاهی می‌پردازیم.

تست خودآگاهی چه جیزی را می‌سنجد؟

کهن الگوهای خودآگاهی

درون‌نگر (Introspectors)

این افراد نسبت به اینکه چه کسی هستند آگاهند، اما دیدگاه‌ها یا نقاط کور خودشان را با گرفتن بازخورد از دیگران به چالش نمی‌کشند. این امر می‌تواند به روابط‌شان آسیب زند و از میزان موفقیت‌شان بکاهد.

آگاه (Aware)

افراد آگاه می‌دانند چه کسی هستند، چه کاری می‌خواهند انجام دهند و همچنین به دنبال نقطه نظر دیگران و ارزش گذاشتن به نظرات آنها نیز هستند. این نقطه همان نقطه ای است که منافع خودآگاهی کاملا به چشم می‌آید.

جوینده (Seekers)

جویندگان هنوز به طور کامل نمیدانند چه کسی هستند، به خاطر چه ارزشی ایستادگی می کنند؛ و حتی اطرافیان‌شان آن‌ها را چگونه می بینند. در نهایت آنان ممکن است حس سردرگمی کنند و از عملکرد و روابط خود نا امید شوند.

خشنود کننده (Pleasers)

این گروه ممکن است آنقدر به این فکر کنند که چگونه در چشم بقیه به نظر می‌آیند که آن را به اینکه چه چیزی برای خودشان مهم است ترجیح دهند. همچنین ممکن است در دراز مدت تصمیماتی بگیرند که در نهایت فقط موجب خشنودی دیگران شود و نه خودشان.

چرا خودآگاهی ضرورت دارد؟

احتمالا در مورد هوش هیجانی شنیده باشید. هوش هیجانی را می‌توان به عنوان مجموعه‌ای از توانایی‌ها تعریف کرد که به ما این امکان را می‌دهد تا احساسات را در خود و دیگران تشخیص دهیم و برخورد مناسبی با احساسات خود و دیگران داشته باشیم. شاید برایتان جالب باشد که بر اساس مشهورترین نظریه هوش هیجانی از روانشناس و نویسنده دانیل گولمن (2001)، خودآگاهی نه تنها برای هوش هیجانی بسیار مهم است بلکه یکی از پنج جزءمهم آن به حساب می‌آید.

تحقیقات نشان می‌دهد افراد دارای خودآگاهی بالا شادتر هستند و روابط بهتری را تجربه می‌کنند، همچنین رضایت شغلی بیشتری خواهند داشت. علاوه بر این خودآگاهی به ما کمک می‌کند تا در تمام موقعیت‌های زندگی تصمیمات بهتری بگیریم و مسیر عاقلانه‌تری را انتخاب کنیم. ساده‌ترین مثال‌ها برای انتخاب عاقلانه و آگاهانه عبارتند از: انتخاب رشته دانشگاهی، انتخاب مسیر شغلی و انتخاب همسر.

پرسشنامه خودآگاهی مدرسه کار و زندگی گرو

این پرسشنامه به شما کمک می‌کند تا متوجه شوید در کدام ابعاد خودآگاهی، شناخت خوبی دارید و در کدام موارد آن نیاز به آگاهی بیشتری دارید. ابعاد خودآگاهی که در این پرسشنامه مورد ارزیابی قرار می‌گیرد عبارت است از:

  1. توانایی‌ها
  2. علایق
  3. شخصیت
  4. جسم و بدن
  5. رفتار
  6. هیجانات
  7. ارزش‌ها

در اصل این پرسشنامه میزان خودآگاهی شما نسبت به ابعاد ذکر شده را ارزیابی می‌کند. پس وقت را هدر ندهید و همین حالا در تست خودآگاهی مدرسه گرو شرکت کنید.

سوالات متداول تست خودآگاهی

تست خودآگاهی چیست؟

تست خودآگاهی در دسته تست‌های خودشناسی قرار می‌گیرد و میزان شناخت شما از ویژگی‌های فردی‌تان را می‌سنجد

آزمون خودآگاهی مناسب چه افرادی است؟

این آزمون مناسب افرادی است که به دنبال خودشناسی، کشف استعداد، انتخاب مسیر شغلی یا رشته هستند.

هزینه شرکت در تست خودآگاهی چقدر است؟

شما می‌توانید به صورت رایگان در تست خودآگاهی مدرسه گرو شرکت کنید.

آیا ازمون خودآگاهی مدرسه گرو به همراه تفسیر است؟

بله؛ شما در پایان آزمون تفسیر عمومی آزمون را بر روی پنل کاربری خود خواهید داشت. همچنین برای دریافت مشاوره اختصاصی می‌توانید با شماره تفلن‌های ثبت شده در سایت تماس گرفته و وقت مشاوره بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *